Violife Grecki biały - teraz także w kostkach
Portofilo roślinnych alternatyw sera Violife dla gastronomii jest coraz bogatsze! Teraz profesjonaliści mogą korzystać już z nowej, wygodniejszej formy popularnego Violife Greckiego białego ? gotowych kostek, idealnych do sałatek oraz innych dań na zimno i na ciepło.
Violife Grecki biały w kostce zastępuje klasyczną fetę i sprawdzi się w sałatkach, na pizzy (po wypieczeniu jako dodatek), w zapiekankach, kanapkach, daniach z makaronem lub jako samodzielna przekąska. Dostępny jest w praktycznym pojemniku z solanką, który zapewnia świeżość na dłużej.
Dotychczas Violife Grecki biały dostępny był w bloku 1,2 kg oraz w bloku do gotowania 2,5 kg, który znakomicie sprawdza się w daniach na ciepło. Jego intensywny, wytrawny smak jest świetny do zapiekanek, kanapek oraz sosów i dipów.
Linia produktów greckich marki Violife cieszy się u nas dużą popularnością, ponieważ Polacy bardzo lubią kuchnię grecką. Dzięki Violife teraz jest ona dostępna także dla osób rezygnujących z produktów odzwierzęcych. Grecki Biały ? tak jak cała oferta Violife, roślinnych zamienników goudy, mozzarelli, cheddara czy parmezanu ? jest doskonały dla wegan czy osób nietolerujących laktozy. Roślinne alternatywy sera są też zdecydowanie lepsze dla naszej planety.
- Szefowie kuchni cenią produkty Violife, ponieważ można je stosować wymiennie w gotowych już recepturach albo z ich pomocą serwować zupełnie nowe dania. Ważne jest też szerokie portfolio, które pozwala tworzyć roślinne alternatywy wielu różnorodnych potraw, doskonały smak i fakt, że produkty Violife można podawać bez obaw wszystkim gościom - mówi Robert Kopacz, Szef Kuchni Upfield Professional.