Ultraświeży Pstrąg z Zielenicy
Czy można wyhodować pstrąga, którego mięso łudząco przypomina to dzikie? Jeśli połączy się 50 letnie doświadczenie, ponadprzeciętną znajomość biologii ryb, przyprawi się je ogromną pasją do swojej pracy, to nawet najwięksi smakosze mięsa pstrągów potokowych mają ogromy problem by rozróżnić te z Zielenicy od tych dziko żyjących.
W domu Anny Skowrońskiej rybami "żyje się" od lat 60 poprzedniego wieku. Najpierw tata, a teraz ona, prowadzi firmę, w której hoduje się ultraświeżego pstrąga i jesiotra. Po produkt - świeże ryby i kawior - sięgają najlepsze hotele i najlepsi szefowie kuchni z całej Polski. Jego jakość doceniona została licznymi kulinarnymi nagrodami m.in. Złoty Medal na Targach Polagra, Dziedzictwo Kulinarne, Dobry Produkt. Ciekawostką, jak i nowością kulinarną jest sukces w wyhodowaniu, w pierwszym polskim gospodarstwie rybackim, certyfikowanego bio pstrąga, będącego prawdziwym SUPRFOODS. Wszelkie informacje - www.zielenica.pl