RYCERSKI KVASS CHLEBOWY - na straży tradycji!
Rycerski Kvass Chlebowy to bezalkoholowy napój warzony i fermentowany w historycznym browarze w Rydze na Łotwie. Znany od ponad 1000 lat, nie tylko na polach bitew rycerskich, ale też w karczmach czy oberżach, gdzie wojowie odpoczywali i nabierali sił. Warzony ze słodów żytnich oraz jęczmiennych. Proces fermentacji jest bardzo podobny do warzenia piw rzemieślniczych. Pasteryzacja przerywa jednak cykl powstawania alkoholu, dlatego nasz Kvass to naturalny produkt bez konserwantów czy sztucznych barwników. Doskonale ugasi pragnienie i zastąpi kufel piwa osobom podróżującym lub aktywnie spędzającym wolny czas.
W gamie naszych produktów dostępny jest także Kvass Rycerski Porter, Miodowy, Bursztynowy - Biały i tradycyjny Podpiwek Rycerski.
Więcej informacji na www.kwas-chlebowy.pl, www.kvass.lv lub pod nr. tel.: +48 502 901 512, +48 509 721 599