Oliwa Cazorla - hiszpańska oliwa extra virgin

Oliwa Cazorla - hiszpańska oliwa extra virgin

Cazorla to najwyższej jakości oliwy z oliwek extra virgin pochodzące z gajów oliwnych uprawianych na terenie największego Parku Krajobrazowego w Hiszpanii - Sierra de Cazorla. Specjalizujemy się w oliwach odmianowych: Picual i Royal. Royal jest swoistą perełką, która odróżnia tłocznię od wszystkich innych, gdyż jest to odmiana endemiczna prowincji Jaén, występująca tylko i wyłącznie w tym regionie. Charakteryzuje się ona niezwykle delikatnym i owocowym smakiem. Dziesiątki lat pracy pod jedną, wspólną marką Cazorla pozwoliło nie tylko wyspecjalizować się w tłoczeniu oliw z dojrzałych oliwek, ale również z niedojrzałych, zielonych oliwek. Oliwki w naszych gajach uprawiane są w sposób tradycyjny, z zachowaniem maksymalnej odległości pomiędzy drzewami. Górzyste ukształtowanie terenu powoduje, że zbiorów dokonuje się ręcznie. Oliwy otrzymały w tym roku złoty laur w Plebiscycie Perły Rynku FMCG 2020.

Więcej na: www.oliwacazorla.pl