Mascarpone Galbani
Mascarpone to ser o bogatej historii, uznawany za tradycyjny składnik regionalnej włoskiej kuchni. Po raz pierwszy został wytworzony na przełomie XVI i XVII wieku w Lombardii, w okolicach Lodi i Abbiategrasso nieopodal Mediolanu. Ser otrzymał od włoskiego rządu tytuł tradycyjnego regionalnego produktu spożywczego (P.A.T. - Prodotto Agroalimentare Tradizionale). Mascarpone produkowane jest ze śmietany i wyróżnia się subtelnym smakiem, pięknym, mlecznobiałym kolorem oraz gładką i kremową konsystencją. Ten wyjątkowy ser wiele ze swej renomy zawdzięcza słynnemu tiramisu, którego jest głównym składnikiem. Smaczny deser nie przestaje zadziwiać ? poza wersją oryginalną na bazie kawy, występuje w wielu niecodziennych odmianach. Idealny na rodzinne przyjęcia, imprezy z przyjaciółmi lub spotkania ze znajomymi. Dzięki Mascarpone Galbani wszyscy, którzy kochają oryginalny i niepowtarzalny smak tiramisu, będą w pełni usatysfakcjonowani!