Maestro Gold - dla tych, którzy w kuchni nie uznają kompromisów
Kruszwica wprowadza na rynek nową fryturę, która pozwoli na bardziej efektywne i korzystne biznesowo smażenie, przy jednoczesnym zachowaniu bardzo dobrych parametrów żywieniowych przyrządzanych potraw. Maestro Gold to unikalna kompozycja dwóch olejów: słonecznika wysokooleinowego i rzepaku; bez udziału tłuszczów uwodornionych w składzie. Wysoka wydajność, duża odporność na wysokie temperaturyi degradacje tłuszczu, punkt dymienia > 230°C, 2x dłuższy czas smażenia w porównaniu do popularnych frytur palmowych to właściwości nowej frytury, które pomogą restauratorom i szefom kuchni obniżyć koszty przygotowania potraw oraz poprawić komfort pracy. Wysoki poziom jednonienasyconych kwasów tłuszczowych zapewnia korzystny profil żywieniowy frytury i jego wyjątkową stabilnośc. Neutralność zapachu czyni ją idealnym rozwiązaniem w otwartych kuchniach. Maestro Gold pozwoli prowadzić efektywną kosztowo, odpowiedzialną i nowoczesną kuchnię. Bez kompromisów!