Kultury bakterii do domowej produkcji jogurtu i kefiru

Kultury bakterii do domowej produkcji jogurtu i kefiru

Zrób to sam w swojej kuchni. Bez zbędnych dodatków - sama natura!

Czy wiesz, że włączając jogurt i kefir do swojej diety zmniejszasz:

- prawdopodobieństwo wystąpienia nowotworów przewodu pokarmowego

- ryzyko powstawania alergii pokarmowych

- ryzyko miażdżycy

- ryzyko cukrzycy typu 2

- ryzyko powstawania nadmiernej ilości wolnych rodników.

WSPOMAGASZ:

- funkcjonowanie układu odpornościowego, ponieważ jak dowodzą badania, nasza odporność ma swoje źródło właśnie w układzie pokarmowym

- wpływasz także na poprawę perystaltyki jelit.

DOSTARCZASZ:

- pełnowartościowe i łatwo przyswajalne białka

- wysoko przyswajalny wapń

- witaminy z grupy B, A, D i K

Więcej informacji oraz możliwość zakupu kultur bakterii jogurtowych i kefirowych znajdziesz na stronie  https://sklep.agrovis.eu/

ZAPRASZAMY!