Krajalnica od firmy Panorama Arredamento

Krajalnica od firmy Panorama Arredamento

W daniach włoskich w szerokim zakresie wykorzystuje się klasyczne wędliny włoskie o dużych średnicach, takie jak salami czy szynka (prosciutto crudo, prosciutto cotto) itp. Plastry wędliny powinny charakteryzować się niewielką grubością na całej szerokości.

Idealną krajalnicą do cięcia szerokich wędlin jest krajalnica pionowa serii VMS 350. Ostrze o średnicy 350 mm oraz odpowiednio skonstruowany wózek i uchwyt wędlin zapewniają jej pewne i równe cięcie na całej szerokości.

Oczywiście może też być wykorzystywana do cięcia wędlin o mniejszych rozmiarach.

Inną krajalnicą pionową jest krajalnica serii VMC 350 przeznaczona do cięcia w plastry świeżego mięsa bez kości (np. na carpaccio). Tutaj także odpowiednia konstrukcja wózka zapewnia właściwe trzymanie ciętego mięsa. Zakres grubości cięcia 1-25 mm. www.panorama-arredamento.pl