Kiełbasa Śląska Swojscy
Kiełbasa, której z pewnością nie trzeba przedstawiać - jest jedną z najpopularniejszych wyrobów mięsnych od wieków. Królowa grillowania, śląska wyjątkowa. Mimo że to Ślązacy są twórcami jej prostej receptury, w latach 70-tych ubiegłego wieku najczęściej spotykana była w Wielkopolsce. Wysokiej jakości mięso (wyłącznie wieprzowe) nadaje Kiełbasie Śląskiej rzetelny i uczciwy smak według zasady "prosto, ale pysznie". Uniwersalne zastosowanie daje ogromne możliwości w kuchni. Podawać ją można zarówno na ciepło jak i na zimno. Sama w sobie jest idealną zakąską. Sprawdza się również jako przystawka w towarzystwie wędlin i serów. Nic innego nie smakuje lepiej niż przyprawiona i nacięta Kiełbasa Śląska z grilla lub z patelni z cebulką. Odnajduje się też świetnie w daniach makaronowych oraz na domowej pizzy.