Fondant czekoladowy - wyjątkowy deser z zaskakującym płynnym wnętrzem
Wyśmienity i oryginalny deser od Inter Europol, którego bazą jest biszkoptowe, intensywnie czekoladowe ciasto. Podawany na ciepło zachwyca idealnie aksamitnym, płynnym wnętrzem. Najlepiej smakuje serwowany z dodatkiem owoców, cukru pudru lub lodów.
Sposób przygotowania: zamrożone produkty wyjąć z foremek i ułożyć na blaszce (najlepiej wyłożonej pergaminem), a następnie wypiekać przez 10 minut w rozgrzanym do 200 stopni C piecu konwekcyjno-parowym lub piekarniczo-cukierniczym (maksymalne zaparowanie 30%, 1/2 mocy wentylatora). Możliwe jest również przygotowanie deseru w kuchence mikrofalowej - zamrożone produkty należy podgrzewać przez 45 sekund (moc 650V).
Produkt półwypieczony (HB), waga: 90 g, ilość sztuk w kartonie: 57.