Focaccino, czyli najlepsze pieczywo kanapkowe

Focaccino, czyli najlepsze pieczywo kanapkowe

Oryginalne włoskie Focaccino to rodzaj pieczywa kanapkowego, którego smak i wygląd nawiązuje do focacci.  Produkt ma delikatne ciasto wykonane z mąki pszennej i słodu, wzbogacone oliwą z oliwek extra virgin. Wydłużony czas garowania sprawia, że struktura miękiszu jest dobrze napowietrzona, oliwa dodatkowo nadaje produktowi miękkości, przyjemnego aromatu oraz podnosi wyrazistość smaku. Vandemoortele oferuje dwie wersje smakowe Focaccino: klasyczne oraz z kurkumą i ziarnami lnu. Belgijska firma Vandemoortele posiada swoje oddziały we Włoszech, w rejonie Emilia-Romania. To właśnie tam powstają oryginalne focaccino i focaccie, przygotowywane według najlepszych receptur mistrzów włoskiego piekarnictwa. Więcej produktów znajdziecie Państwo na stronie: www.vandemoortele.com