Fanex wprowadził wegański sos majonezowy VEGA MAJO

Fanex wprowadził wegański sos majonezowy VEGA MAJO

VEGA MAJO to unikalny produkt, który nie zawiera konserwantów, barwników oraz aromatów. Sos otrzymał towarowy znak jakości V-Label, który jest uznaną i chronioną międzynarodową marką obejmującą produkty wegetariańskie i wegańskie.

VEGA MAJO składa się dużej mierze z oleju rzepakowego z naturalnym dodatkiem białka z grochu. Jest gęsty, kremowy o idealnej majonezowej konsystencji i wyraźnym smaku. Świetnie sprawdzi się do różnego rodzaju kanapek, sałatek, surówek a nawet do frytek.

Sos majonezowy jest już dostępny w sprzedaży hurtowej dla gastronomii oraz sieci handlowych. W gronie wegańskich produktów marki Fanex, znajduje się obecnie już 10 sosów. Odpowiadając na trendy żywieniowe Polaków, producent zapowiada też stopniowe poszerzanie oferty produktów wegetariańskich i wegańskich.