Brazil Mogiana - kawa wypalana przez wicemistrza Polski Coffee Roasting
Wypalana w rzemieślniczej palarni Brazil Mogiana urzeka swoim słodkim aromatem i delikatnym smakiem. W espresso można znaleźć nuty czekolady i marcepanu, zaś w kawie mlecznej urzeknie nas słodycz karmelu.
Uprawiana jest przez drobnych farmerów w regionie Alta Mogiana w Brazylii na wysokości 900-1200 m n.p.m. Kiedy owoce kawowca dojrzeją, kawa jest zbierana, a następnie zostaje wstępnie selekcjonowana i suszona na słońcu. Po około 14 dniach, gdy owoce uzyskają 12-13 proc. wilgoci, zostają wyłuskane pestki, czyli ziarna kawy. Po kolejnej selekcji ziaren, kawa zostaje spakowana i wysłana do warszawskiej palarni kawy, gdzie Roaster pieczołowicie dba nad całym procesem palenia.
Brazil Mogiana idealnie sprawdzi się w restauracji, hotelu czy kawiarni.
Skontaktuj się i zaskocz swoich gości świeżo paloną kawą jakości Speciality. Tel. 698 737 931, e-mail: biuro@storycoffee.pl, www.storycoffee.pl