
Street Food MASTERS za nami!
9 kwietnia odbył się konkurs dla miłośników street foodu. Do zdobycia był tytuł Street Food Mastera zarówno w kategorii wytrawnej, jak i w kategorii słodkiej oraz wyjątkowa nagroda publiczności.
Konkurs o tytuł Street Food Mastera w Kategorii Wytrawnej i Słodkiej to wydarzenie, dzięki któremu mogliśmy obserwować ciekawe kulinarne trendy i nowinki gastronomiczne.
W mistrzostwach wzięli udział właściciele konceptów gastro. Wydarzenie było okazją, aby zaprezentować swoje pomysły i zachwycić publiczność innowacyjnymi połączeniami smaków i tekstur.
W jury zasiedli: Patryk Buchta - kucharz, członek stowarzyszenia EuroToques Polska, Aleksandra Czapla-Oslislo - recenzentka kulinarna, gastro-podróżniczka, kulturoznawczyni, Patryk Galewski - szef kuchni/współtwórca projektu PaKa, Krzysztof Gawlik - Master Chef/RM Gastro Polska, Martin Gimenez Castro - szef kuchni/właściciel Restauracji Ceviche Bar oraz Tuna, Maciej Koła - Gastro Miasto, Sławomir Miotk - szef kuchni oraz doradca kulinarny/Aviko HoReCa Polska, Andrzej Wiesławski - szef kuchni/Food Service Panesco.
Oto wyniki:
Street Food Master 2025: Sir Mac & Cheese - Maciej Kit
Street Food Master od Publiczności: V4 Restauracja z widokiem na morze - Sebastian Szostak
Nagroda On Lemon Polska: Sir Mac & Cheese - Maciej Kit
Nagroda Aviko HoReCa Polska: Hamburg Kołłątaja - Kamil Szczęsny
Nagroda Panesco Polska od LaLorein: Smasz
Nagroda Zakłady Spożywcze Bona: Restauracja V4 z widokiem na morze - Sebastian Szostak
Nagroda RedFox od RM Gastro Polska: PyCha Micha - Paulina Chacińska
Gratulujemy!