Śniadaniowe trendy 2024

Śniadaniowe trendy 2024

Kulinarne eksperymenty i odkrywanie nowych smaków zapewnia Breakfast Week. Oferta śniadaniowa przygotowana przez szefów kuchni jest szeroka. Każdy znajdzie coś dla siebie - od klasyków do zaskakujących nowości. Brioche z mięsem konopnym, tosty na zakwasie z yerba mate czy jajecznica bez jajek. To tylko niektóre z festiwalowych propozycji, które pozwolą przyjemnie rozpocząć dzień.

Śniadania na mieście to trend, który zyskuje na popularności. Szefowie kuchni prześcigają się w kreatywności, oferując nowatorskie i unikalne dania.

Festiwalowe śniadania można rezerwować w Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Warszawie oraz we Wrocławiu. Grono festiwalowych miast i regionów w tej edycji powiększyło się o Szczecin i Śląsk. Wśród festiwalowych restauracji polecamy zajrzeć m.in. do krakowskiego Le Scandale, poznańskich BulwaR, ja_brzoza, Moment Cafe, Lavenda food&cake, MO.BAR i Nadzieja, szczecińskich Limone Cafe, Orsola Centrum, Restauracja Lokalna, małe przyjemności, Bonjur French Bistro, Restauracja Sowa, Bajgle Króla Jana, Latin Brunch czy Winestone, trójmiejskich Made in Sopot, I Love You, Młyn Bistro, La Muerte, warszawskiej Poznańskiej 11 oraz śląskich Cremino Bakery, MUNDO food&people, MAGNUM 2.0, Same Maszkety i Szynówka 2.0.

Organizatorzy zachęcają do dzielenia się #FoodieMoments z bliskimi, aby zyskać rabaty. Wystarczy zaprosić przyjaciół do pobrania aplikacji RestaurantClub. Za pierwszą rezerwację znajomego w aplikacji można otrzymać rabat do 80 zł na cztery kolejne rezerwacje (po 20 zł każda). Rabat będzie dostępny po odbyciu pierwszej rezerwacji przez zaproszonego znajomego. Szczegóły w aplikacji RestaurantClub w zakładce PROFIL - Zaproś i zyskaj. Rabat obowiązuje na Festiwale Restaurant Week, Breakfast Week i Chef's Menu.

Rezerwacje trwają na https://BreakfastWeek.pl.

Festiwal trwa do 17 listopada.