
Ruszyły rezerwacje na jesienną edycję RestaurantWeek!
Festiwal RestaurantWeek powrócił w jesiennej edycji: "From Foodies For Foodies", będącej świętem smaku, poleceń i odkrywania nowych menu. Jesienna odsłona Festiwalu potrwa od 7 października do 19 listopada, a na gości czekają autorskie, 3-daniowe menu z prezentem. Rezerwacje już trwają na https://RestaurantWeek.pl.
From Foodies For Foodies - edycja kuratorowana przez gości
W jesiennej edycji głos należy do foodies - tych, którzy odkrywają nowe restauracje, testują menu, wracają do ulubionych smaków i chętnie dzielą się rekomendacjami. Bycie foodie to nie chwilowa moda, lecz styl życia, a polecanie wartych odwiedzenia miejsc, wybitnych dań i nietuzinkowych smaków jest naturalnym sposobem wyrażania pasji do jedzenia. To właśnie foodies współtworzą selekcję restauracji w tej edycji Festiwalu. "From Foodies For Foodies" nie jest więc tylko hasłem, ani obietnicą, ale realnym procesem, który już działa.
- RestaurantWeek wchodzi w nowy rozdział - bardziej osobisty, wspólnotowy i oparty na autentycznych doświadczeniach. To nie rankingi czy statystyki popularności wskazują, dokąd warto się wybrać, lecz rekomendacje Foodies, którzy naprawdę znają się na rzeczy. Ich wybory kuratorują tegoroczną edycję i sprawiają, że Festiwal staje się jeszcze bliższy swoim Gościom, oferując czas i przestrzeń na odkrywanie nowych smaków, powroty do ulubionych miejsc i dzielenie się kulinarnymi doświadczeniami z bliskimi. - podkreśla Paulina Piwko, współorganizatorka RestaurantWeek.
Gdzie się wybrać?
W Festiwalu weźmie udział ponad 400 restauracji z 13 największych aglomeracji w Polsce. Foodies będą mogli odkrywać kulinarną różnorodność m.in. w Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Bydgoszczy, na Śląsku, Warmii i Mazurach oraz we Wrocławiu. Wśród festiwalowych restauracji znajdą się zarówno krakowska Kultova, wrocławskie Forum Kulinarne, łódzkie Przy Kominie, śląskie U Kelnerów (Katowice), trójmiejski Fisherman (Sopot), rzeszowska Delice oraz Focus Hotel Premium Elbląg z Warmii i Mazur.
Na festiwalowej mapie pojawią się zarówno głośne debiuty, jak i powroty wyłonione głosami foodies. Na stołach królować będą klasyki w nowoczesnym wydaniu oraz odważne kulinarne eksperymenty - od fuzji kuchni świata po zaskakujące słodko-wytrawne kompozycje. Obok dań, które dopiero mogą stać się nowymi ulubieńcami, znajdą się także te już polecane przez foodies - to właśnie ich rekomendacje nadają ton tej edycji.
Burger z ośmiornicą w czarnej bułce z atramentem kałamarnicy, dyniowe ravioli
z lodami z koziego sera, a może łosoś wędzony dymem z jabłoni z sosem agrestowym? Każda z propozycji kusi tak bardzo, że wybór jednego menu staje się prawdziwym wyzwaniem.
Popisowe menu w specjalnej cenie
Na gości czekają trzydaniowe menu z prezentem, dostępne od 69,99 zł (+ opłata rezerwacyjna 9,99 zł, min. 2 osoby + 10 zł prime time). Z kartą Visa można dodatkowo otrzymać rabat nawet do 40 zł. RestaurantWeek to doskonała okazja, by spróbować popisowych menu przygotowanych przez topowych szefów kuchni, odkrywać nowe restauracje i dzielić się kulinarnymi doświadczeniami z bliskimi. Dołącz do milionów foodies, którzy już rezerwowali i weź udział w edycji współtworzonej przez tych, którzy naprawdę wiedzą, co smakuje najlepiej.
Rezerwacje trwają na stronie https://restaurantweek.pl. Wybierz restaurację, datę, godzinę, menu i gotowe!