Restauracja Tarasowa we Wrocławiu z Katarzyną Daniłowicz na czele

Restauracja Tarasowa we Wrocławiu z Katarzyną Daniłowicz na czele

W odnowionej wrocławskiej Hali Stulecia otworzyła się restauracja Tarasowa, nawiązująca do historii Wrocławia i czerpiąca inspiracje z dawnych książek kucharskich. Za smak dań odpowiada Katarzyna Daniłowicz.

Wrocławianka Katarzyna Daniłowicz to znana szefowa kuchni. Jest pierwszą kobietą, która wygrała polską edycję "Top Chefa". Wyróżniona przez Gault&Millau Polska - tytułem Kobiety Szefa 2016 roku. Co więcej jest laureatką wielu konkursów kulinarnych, m.in. Młody Kreator Sztuki Kulinarnej, Trendy Chef, Kulinarny Rajd Mistrzów, Primerba Cup, a także Młody Kreator Sztuki Kulinarnej.

Restauracja Tarasowa to wyjątkowo usytuowany koncept gastronomiczny, który jednocześnie zaskakuje swoim designem i daniami fine dining przygotowanymi pod czujnym okiem Katarzyny Daniłowicz. Restauracja będzie opierać swoje menu o produkty regionalne, wspierając rolników i producentów, a także promując dobre, lokalne wyroby.

Zdjęcie: Facebook Katarzyny Daniłowicz