Przestrzeń warsztatowo-kulinarna Hali Koszyki

Przestrzeń warsztatowo-kulinarna Hali Koszyki

Na Koszyki wraca wspólne gotowanie - otwarto Pracownię Kulinarną Agaty Jedynak. Przestrzeń na antresoli ponownie zaprasza na spotkania, warsztaty oraz kursy gotowania dla dzieci i dorosłych.

Hala Koszyki, jako pierwszy polski food hall, łączy koncepty gastronomiczne, trendy i przestrzeń do wymiany doświadczeń. Otwarcie Pracowni Kulinarnej zarządzanej przez Agatę Jedynak to kolejna inwestycja mająca na celu podkreślenie znaczenia Koszyków jako miejsca, gdzie tworzenie dań staje się polem do edukacji oraz rozwijania wyobraźni.

- Jest mi bardzo miło, że mogę dzielić się swoją wiedzą i pasją do tworzenia w kuchni tak przyjaznym a zarazem prestiżowym miejscu. Pracownia Kulinarna znalazła swój nowy dom w sercu Warszawy i kulinarnego życia stolicy, jakim jest dla mnie Hala Koszyki. To idealna przestrzeń do warsztatów, kursów gotowania dla dorosłych i dzieci oraz spotkań przy wspólnym stole. Będziemy w nowej przestrzeni inspirować do świadomego gotowania i promować zdrowe nawyki żywieniowe. Pracownia jest otwarta nie tylko dla grup i gości Hali Koszyki, ale także dla jej najemców, którzy mogą tu organizować swoje wydarzenia kulinarne - mówi Agata Jedynak, założycielka Pracowni Kulinarnej.

W ofercie Pracowni Kulinarnej można wskazać dwa rodzaje wydarzeń: warsztaty kulinarne i szkolenia oraz Świetlicę Kulinarną dla najmłodszych. Dzieci od 4. roku życia mogą uczestniczyć w warsztatach i półkoloniach kulinarnych.