Przed nami Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2024
8 października 2024 roku w Warszawie odbędzie się Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów. Kuchnia włoska, zarządzanie restauracją ze szczególnym położeniem nacisku na przywództwo oraz produkt jako istotny element sukcesu - to tematy przewodnie tegorocznej edycji.
Wydarzenie będzie okazją do skorzystania z części edukacyjnej oraz do zapoznania się z aktualną ofertą dla sektora HoReCa w części ekspozycyjnej. Jak podkreślają organizatorzy, atutem spotkania jest także możliwość posmakowania wielu produktów, w tym rynkowych nowości. Ponadto w trakcie wydarzenia możliwe będzie poznanie oferty wyposażenia dla gastronomii.
Na scenie zagoszczą rozpoznawalni mówcy oraz uznani branżowi eksperci. Uczestnicy Kongresu poznają odpowiedzi na kluczowe pytania dotyczące branży gastronomicznej, zostaną poruszone tematy m.in. z zakresu bezpieczeństwa żywności. Eksperci spróbują odpowiedzieć na pytania, kto w Polsce odpowiada za bezpieczeństwo zdrowotne żywności, gdzie można znaleźć informacje o niebezpiecznych produktach oraz czym należy kierować się, kupując produkty spożywcze.
Zaproszeni goście zabiorą również głos w sprawie sukcesu w prowadzeniu cateringu dietetycznego w Polsce, zastanawiając się, jakie czynniki wpływają na rozwój firmy w tym sektorze. Z jakimi problemami od lat boryka się pomijana gałąź branży gastronomicznej zajmująca się żywieniem klinicznym? Jakie zmiany powinny zajść na poziomie przepisów dotyczących żywienia szpitalnego oraz stałej kontroli jakości posiłków?
Nie zabraknie treści dla miłośników kuchni włoskiej. Dlaczego kuchnia włoska jest prosta, ale niebanalna? Co oznacza dla Włochów "cucina" i jakie miejsce zajmuje w historii kultury? To tematy przewodnie tegorocznego Kongresu.
Udział w Kongresie jest bezpłatny dla szefów kuchni, restauratorów i kucharzy. Obowiązuje rejestracja. Osoby spoza branży nie mogą uczestniczyć w wydarzeniu.
Szczegółowy program oraz panel rejestracyjny są dostępne na stronie www.kongresszefowkuchni.pl.
Fot: Edward Trzeciakiewicz