Pierwszy lokal OLIO w Warszawie

Pierwszy lokal OLIO w Warszawie

Mieszkańcy stolicy będą mieli okazję spróbować pizzy neapolitańskiej w pastelowych wnętrzach odrestaurowanej kamienicy Wolfa Krongolda. Pierwsza w stolicy restauracja OLIO - Pizza Napoletana powstanie u zbiegu ulic Złotej i Żelaznej. Zajmie 150 mkw. historycznego lokalu usługowego.

Warszawski lokal będzie dziesiątą restauracją spod szyldu marki, która jest już obecna m.in. w Gliwicach, Katowicach, Krakowie, Łodzi, Szczecinie i we Wrocławiu. Jej znakiem rozpoznawczym jest nie tylko pizza wypiekana w piecach Manna Forni Napoli, ale także charakterystyczny wystrój - połączenie pudrowego różu i elementów boho, takich jak ratanowe lampy, lustra, tapety czy kwiaty.

- Wszystkie nasze restauracje OLIO mają spójny charakter, choć zawsze staramy się dopasować wystrój do konkretnej przestrzeni. W Warszawie zdecydowaliśmy się na AFI Home Złota, ponieważ ten adres idealnie odpowiada naszej estetyce i filozofii. Historyczna kamienica z pięknie odrestaurowanymi detalami świetnie współgra z naszym pastelowym stylem i daje możliwość stworzenia klimatycznego miejsca spotkań w samym sercu miasta. Od początku wiedziałam, że to będzie dobre miejsce dla Olio - komentuje Ilia Komornicka, pomysłodawczyni i właścicielka sieci OLIO - Pizza Napoletana.

Otwarcie planowane jest do końca 2025 roku.