Nowy szef kuchni hotelu Ferreus Kraków Old Town

Nowy szef kuchni hotelu Ferreus Kraków Old Town

Mowa o Pawle Górskim! Ostatnio szef kuchni hotelu Best Western Plus w Krakowie, wcześniej m.in. Park Inn by Radisson w Krakowie, a obecnie objął stanowisko szefa kuchni w przygotowywanym do otwarcia 5-gwiazdkowego hotelu Ferreus Kraków Old Town.

O nowym szefie kuchni...

Paweł Górski karierę zaczynał w 2000 roku w krakowskich restauracjach Metropolitan oraz Na Wawelu, w której w latach 2002-2005 był zastępcą szefa kuchni. Od 2005 roku pracował w restauracji Wierzynek, gdzie w 2007 roku został zastępcą szefa kuchni. Od 2009 roku pełnił tę samą funkcję w restauracji Wentzl, a w roku 2012 został szefem kuchni restauracji Wentzl Magda Gessler. Kolejnym etapem pracy w latach 2012-2014 był hotel Vienna House Andel?s Kraków. Od 2014 był szefem kuchni hotelu Park Inn by Radisson Kraków, a w 2017 roku został szefem w Best Western Plus.

Co więcej, Ferreus Hotel Kraków Old Town to obiekt stworzony w stylu art deco, położony koło Plant. Do dyspozycji gości dostępne będzie 71 pokoi i apartamentów wyposażonych w najnowsze technologie, unikatową restaurację, lobby bar, kawiarnię, oranżerię, sale konferencyjne i bankietowe, strefę wellness & SPA, tarasy z widokiem na Wawel i Stare Miasto oraz dwupoziomowy parking podziemny.