Miłosz Kowalski nowym szefem kuchni w Hyatt Place Kraków

Miłosz Kowalski nowym szefem kuchni w Hyatt Place Kraków

Hyatt Place Kraków przygotowuje się do otwarcia. Co więcej, nowy hotel w Krakowie ma już swojego Szefa Kuchni. Stanowisko executive chef objął Miłosz Kowalski.

Miłosz Kowalski wcześniej pełnił funkcję dyrektora kulinarnego Pieniny SPA Resort w Szczawnicy, a jeszcze wcześniej był szefem kuchni w hotelu Puro Kraków Kazimierz.

Swoją gastronomiczną karierę rozpoczął w 1998 roku, jako kucharz w krakowskiej restauracji Cyrano de Bergerac. Nastepnie, 7 lat później został szefem kuchni w Hotelu Royal w Krakowie, a rok później trafił do angielskiego Birmingham, gdzie pracował jako chef de partie w Mallory Court Hotel oraz jako sous chef w Ashone Hill.

Do Polski wrócił w 2010 roku i objął stanowisko szefa kuchni w sieciowej firmie cateringowej Eurest. Po drodze do Hyatt Place Kraków zdobywał jeszcze doświadczenie w takich miejscach, jak Radisson Blu Kraków, Hilton Garden Inn Airport Kraków, Puro Hotelu Kraków Kazimierz i Pieniny SPA.

Gratulujemy!