
Kulinarny Puchar Polski - mamy zwycięzców!
Kulinarny Puchar Polski to najbardziej prestiżowy konkurs w branży gastronomicznej w Polsce. Jego celem jest wyłonienie mistrzów, wsparcie ich w dalszym rozwoju zawodowym i stworzenie kulinarnego szlaku wiodącego przez kuchnię najlepszych kucharzy młodego pokolenia w Polsce. Co więcej Konkurs wspierają wiodące stowarzyszenia branżowe oraz znakomici szefowie kuchni i autorytety świata gastronomii.
Zdobywcy Kulinarnego Pucharu Polski 2022
Wczoraj 27 września odbyła się gala, podczas której poznaliśmy zwycięzców Kulinarnego Pucharu Polski.
Trzecie miejsce i czek na 9.000 zł oraz nagrody ufundowane przez sponsorów otrzymali Łukasz Wódz i Sebastian Plasota, czyli zwycięzcy ostatniego z tegorocznych konkursów nominowanych - Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny.
Z kolei drugie miejsce wraz z czekiem na 12 tys. przypadło w udziale Tomaszowi Ziółkowskiemu i Oliwerowi Kowalczykowi.
Zwycięstwo może należeć tylko do jednej drużyny! Podczas 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski stworzyli ją Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro, czyli zespół, który dwukrotnie wygrywał już Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny oraz konkurs Smaki Galicji. W 2018 r. zajęli trzecie miejsce w Kulinarnym Pucharze Polski. Zasłużona nagroda wypracowana była więc przez lata. Upragniona przez wielu statuetka, czek na 18 tys. zł oraz nagrody trafiła do tego duetu!
Serdecznie gratulujemy!
Polecamy rozmowę z Kamilem, którą opublikowaliśmy w czerwcowym wydaniu!
Wywiad znajdziecie tutaj: CAŁY ARTYKUŁ >KLIKNIJ TUTAJ<