Host Hotel Restaurants - wyniki
We wtorek 26 listopada 2024 roku w Cukrowni Żnin w Żninie odbył się konkurs Host Hotel Restaurants. Wiemy, kto zwyciężył!
Zadaniem uczestników było przygotowanie przystawki, dania głównego i deseru w ciągu pięciu godzin, wykorzystując produkty obowiązkowe zapewnione przez organizatora. Były to: dorsz atlantycki filet b/s oraz macki kałamarnicy Humboldta w przystawce, serce krzyżowej wołowe i grasica cielęca w daniu głównym oraz czekolada deserowa, mleczna lub biała do wykorzystania w deserze.
Pierwsze miejsce zajęli Piotr Kuzdro i Sebastian Jawor z restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie. Na drugim miejscu uplasowali się Dawid Rozmus i Wojciech Bąba z restauracji Lemon w Hotelu Lemon Resort SPA w Gródku nad Dunajcem. Trzecie miejsce zajęli Norbert Szymul i Bartłomiej Matkowski z Hotelu Bellotto w Warszawie.
W gronie jury zasiedli: Artur Skotarczyk, Joanna Ochniak, Martin Gimenez Castro oraz Marcin Gruszka. Rolę przewodniczącego jury objął Michał Świerad. Funkcję sędziów technicznych sprawowali natomiast Bartłomiej Witkowski i Dawid Wojciechowski.
W roli prowadzących konkursu wystąpili Karol Okrasa i Paweł Gruba.
Już 27 listopada do rywalizacji przystąpią młodzi adepci sztuki kulinarnej.
Gratulujemy!