Dyniobranie w Browarach Warszawskich

Dyniobranie w Browarach Warszawskich

W dniach od 29 października do 7 listopada Browary Warszawskie zapraszają na Dyniobranie. Restauracje i kawiarnie przygotowały specjalne oferty z dynią w roli głównej. Do których miejsc przede wszystkim warto zajrzeć?

Jesień obwita jest w wiele pysznych i aromatycznych składników, które są wykorzystywane w jesiennych kartach dań. Nie trzeba jechać daleko za miasto, by skosztować kwintesencji tych sezonowych produktów. Jednym z nich zdecydowanie są pękate dynie, które obecnie można podziwiać w witrynach sklepów, restauracji i ogródkach. Browary Warszawskie również dołączyły do swojej oferty ten jesienny składnik. Dyniobranie jest wstępem do cyklicznych wydarzeń, którym i będą celebracje smaków wszystkich czterech pór roku. Na Gości będą czekać limitowane dania z sezonowymi składnikami.

Przy samym wejściu do Browarów, w Deseo, Goście będą mogli poczuć jesienny, ale przede wszystkim halloweenowy nastrój. W ofercie znalazły się nas tajemnicze i tematyczne desery w stylu petit gateau - Halloween i Bloody Nika. Będzie mrocznie, krwiście i przepysznie! W cukierni można wypić także Pumpkin Spice Latte i skosztować czekoladowych czaszek. Mówiąc o kawie, w dobro&dobro cafe oraz w Etno Cafe skosztować można dyniowego latte. Dynia na deser? Halloweenowe pączki z dyniowo-pomarańczowym nadzieniem? Takie dobroci w Vita Cafe. Piekarnia Bakery przygotowała do swojej oferty chleb na zakwasie z dynią, który idealnie wkomponowuje się w klimat. A jeśli przyjdzie ochota na oryginalne koktajle, to trzeba zajrzeć do Munji.

Restauracje działające na terenie Browarów Warszawskich również wysoko postawiły poprzeczkę. W Jasnej Sprawie można skosztować aromatycznego kremu z pieczonej dyni z imbirem, podawanej w świeżej dyni Hokkaido, a w S?poke Bowl & Śledzie zaprasza na halloweenowy bowl z dynią Hokkaido w miso i miodzie z prażonymi orzeszkami ziemnymi, avocado, marynowanym shitake i japońską sałatką ziemniaczaną. W Seafood Bar spróbować można curry z kerali z krewetkami, dynią piżmową, chutneyem śliwkowym i ryżem japońskim. Na dokładkę trzeba zajrzeć do Boston Burger, który oferuje burgera z chutney dyniowym. Dla fanów włoskiej kuchni świetnym rozwiązaniem będą odwiedziny w Pizza Lacentano, gdzie w ramach eventu zjeść będzie można dwie pozycje - ravioli z dynią w sosie pecorino lub dyniowe risotto z Coppa di Parma i szafranem.

Na te oraz wiele innych dań w ramach Dyniobrania zapraszają Browary Warszawskie w dniach od 29 października do 7 listopada 2021 roku.