Bocuse d'Or Poland w drodze!

Bocuse d'Or Poland w drodze!

Bocuse d'Or Poland On Tour to kolejny projekt Akademii Bocuse d'Or Polska. Pomysł zrodził się jeszcze w 2019 roku i miał być naturalną kontynuacją polskiej selekcji. Niestety rok 2020 i pandemia pokrzyżowały plany organizatorom. Teraz Akademia wraca ze zdwojoną siłą, a także z propozycją, która skierowana jest do szerokiej publiczności, Gości, którzy cenią szefów kuchni, wyjątkowe miejsca i ciekawe połączenia smaków. Podczas cyklu kolacji będzie można spróbować dań uczestników krajowych selekcji, szefów z Akademii Bocuse d'Or Poland oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej.

Jutro - 24 czerwca - w jednej z sopockich restauracji White Marlin odbędzie się pierwsza kolacja, której gospodarzem będzie szef kuchni Tomasz Purol, członek Akademii Bocuse d'Or Poland i trener Team Poland Europe 2020. W jego kuchni tego wieczoru autorskie dania przygotują Jakub Kasprzak, dwukrotny zwycięzca Bocuse d'Or Poland, reprezentant Polski podczas dwóch edycji europejskiej selekcji, młody, zdolny szef kuchni oraz Tomasz Grabski, trener Team Poland Europe 2022.

- Bardzo się cieszę, że powstał pomysł Bocuse d'Or Poland On Tour, który ma przede wszystkim podkreślić, iż działamy cały rok a nie tylko od selekcji do selekcji. Poprzez ten projekt chcemy pokazać szerszej publiczności markę Bocuse d'Or, naszych utalentowanych finalistów oraz kontynuować propagowanie polskich smaków - podsumował Adam Chrząstowski, Prezydent Akademii Bocuse d'Or Poland.