
Bocuse d'Or Europe 2026: znamy miejsce europejskiej selekcji
To już oficjalne: kolejna europejska selekcja Bocuse d'Or odbędzie się w dniach 15-16 marca 2026 roku w sercu Prowansji. Miastem-gospodarzem została Marsylia. Konkurs odbędzie się w przestrzeni Sirha Meediterranee.
Po Turynie w 2018, Tallinnie w 2020, Budapeszcie w 2022 i Trondheim w 2024 roku, przyszedł czas na Marsylię.
Reprezentanci poszczególnych krajów - w tym zwycięzca polskiej selekcji - staną do kulinarnej walki o grande finale w Lyonie właśnie w sercu Prowansji.
Szansę na awans do europejskiego finału mają polscy szefowie kuchni: Kamil Tłuczek, Mateusz Cheda, Łukasz Marcinowski, Patryk Studziński, Błażej Szczepański oraz Tomasz Purol.
Kto z nich pojedzie do Marsylii jako reprezentant Polski? Przekonamy się już 6 listopada 2025 roku podczas targów HORECA w Krakowie!