Andrea Camastra i jego nowa restauracja

Andrea Camastra i jego nowa restauracja

Andrea Camastra to nie tylko jeden z najlepszych Szefów Kuchni w Polsce, ale także na świecie. Był wielokrotnie nagradzany przez kulinarne środowiska, a także wielokrotny zdobywca gwiazdki Michelin - otworzył po prawie 2 latach przerwy nową restaurację - Nuta.

Nuta udostępnia trzy możliwości tastingu

Pierwszy z nich to Compositore, w nim 3 dania do wyboru spośród 5 wyselekcjonowanych przez Andreę, drugi to Virtuoso, a w jego skład wchodzą amuse bouche, pieczywo, trzy dania, predessert, deser, petit fours. A ostatni to Maestro - aperitif (do wyboru polska bądź włoska wersja), amuse bouche, pieczywo, sześć dań, pre dessert, deser, petit fours, w cenie.

Compositore, Virtuoso, Maestro i Nuta - to wszystko nawiązuje do miłości Andrei do muzyki oraz idei note - by - note, czyli nuta do nuty. Note by note to dziedzina nauki, która opiera się na kuchni molekularnej. Na jej podstawie kucharz jest w stanie całkowicie zmienić konsystencję danego produktu czy pozbyć się nielubianego przez nas zapachu.

A co znajdzie się w menu?

Szef Andrea Camastra przygotował m.in. kaczkę w buraczkach, paprykarz, łosoń z oscypkiem, kwaśnicę, ogórkową, chleb ze smalcem, a nawet pizzę! Warto korzystać z okazji spróbowania dań na najwyższym, światowym poziomie, u gwiazdowego Szefa Kuchni.