Amaro wraca do gotowania na Farmie
Restaurator dwa lata temu sprzedał swoje lokale i usunął się w cień. Teraz powraca i zaprasza wszystkich chętnych do skorzystania z oferty swojego ekologicznego gospodarstwa. Ile kosztuje kolacja na Farmie?
Wojciech Modest Amaro zasłynął nie tylko dzięki ekskluzywnym lokalom (z których jeden zdobył, jako pierwszy w Polsce, gwiazdkę Michelin), ale i dzięki udziałowi w popularnych programach kulinarnych. Jednak dwa lata temu zdecydował się sprzedać należące do niego restauracje i na jakiś czas zniknąć, by z dala od blasku fleszy zająć się prowadzeniem fundacji Nowe Życie Polska.
Od teraz ponownie można stołować się u Amaro na jego Farmie, która znajduje się pod Warszawą. Jak wynika z informacji, koszt menu Amaro Chef?s table to 1450 zł za osobę (do menu należy doliczyć 10 proc. service charge). Kolację przewidziano na 12 osób.
Forgotten Fields Farm powstała w Dębówce pod Warszawą. Według szefa Wojciecha Modesta Amaro ma być samowystarczalną farmą połączoną z autorskim projektem kulinarnym.
Fot: Paweł Loroch