Ładnie, smacznie, funkcjonalnie

Ładnie, smacznie, funkcjonalnie

Dobra restauracja charakteryzuje się smacznym jedzeniem. Ale czy tylko? Już od jakiegoś czasu bardzo ważnym elementem lokalu gastronomicznego, wpływającym na jego ocenę przez klientów, jest prezentowany w nim design oraz funkcjonalność różnego typu. Na jakie udogodnienia i technologiczne nowinki zwrócić uwagę, projektując wnętrze restauracji?

"Och, jak tu pięknie!"- każdego właściciela restauracji rozpiera duma, gdy słyszy takie słowa. Gdy w ich towarzystwie występuje jeszcze pochwała jedzenia i zapewnienie powrotu, restaurator jest w pełni usatysfakcjonowany. Skupmy się jednak na tym pierwszym wrażeniu, które jest tak ważne.

Wygląd pomieszczenia, w którym goście będą konsumować serwowane dania, jest ważny z kilku powodów - estetyka miejsca ma zapewnić przyjemność z przebywania w lokalu, dodatkowo wspomaga pozytywne odczucia o samej restauracji, koduje się w pamięci, wywołuje miłe wspomnienia. Im bardziej oryginalne wnętrze, tym dłużej się o nim pamięta i chętniej wraca oraz poleca innym. Ale czy wygląd to wszystko?

Istotne jest również postawienie na funkcjonalność. Co z tego, że ściany będą ozdobione pięknymi obrazami czy malunkami, jeśli krzesła będą niewygodne, stoły za wysokie, system obsługi niezapewniający kontroli nad zamówieniami gości, a unoszący się zapach będzie kojarzył się tylko z mało przyjemnymi kuchennymi aromatami? Jest wiele elementów, na które trzeba zwrócić uwagę, projektując swoją restaurację.

CAŁY ARTYKUŁ >KLIKNIJ TUTAJ<