Zaczyna się Restaurant Week - sprawdź, gdzie się wybrać w Poznaniu!

Zaczyna się Restaurant Week - sprawdź, gdzie się wybrać w Poznaniu!

Mimo trudnego roku scena restauracyjna dynamicznie się rozwija, a Chefowie powrócili z nową energią, jeszcze większą pasją do gotowania i pomysłami na apetyczne dania. Unikalnych menu spoza regularnej karty będzie można spróbować podczas Restaurant Week, który startuje już 8 września.

Polecane w Poznaniu

Zastanawiasz się, które restauracje odwiedzić podczas Restaurant Week w Poznaniu? Oto propozycje topowych restauracji, w których każdy znajdzie smak dla siebie. W cenie 59 zł, na wszystkich Gości czeka 3-daniowe menu oraz festiwalowy koktajl. Tegoroczna edycja Festiwalu Najlepszych Restauracji sprawi, że z pewnością ominie Cię jesienna chandra i to nie przez czekoladę, a doskonałe potrawy #SpozaKarty od najlepszych Chefów. 

1. Projekt Alfa

To koncept kulinarny oparty na daniach kuchni regionalnej i polskiej. W festiwalowym menu czeka na Ciebie m.in. policzek z dzika, sos czekoladowy z wędzoną śliwką i porto, pomme suflet z dodatkiem musu z pieczonego czosnku i ziemniaka. Na deser sernik orzechowy z kwiatem pomarańczy, karmelem oraz czerwonym pieprzem.

2. Oregano & Wine

Oregano and Wine to doświadczenie fuzji smaków. Dania składają się z lokalnych składników, a Chef Kuchni: Tomasz Zdrenka dodaje do nich szczyptę francuskich i śródziemnomorskich akcentów. Podczas Festiwalu w opcji mięsnej jako danie główne zjesz kurczaka kukurydzianego, risotto z selera, krokieta z grzybami, buraka, kapustę włoską, sos z pigwą. Na miłośników zielonego menu czeka ravioli z dynią i serem ricotta w emulsji winno-maślanej. Więcej nie zdradzamy - rezerwujcie!

3. Jemsushi

Jeśli szukasz restauracji na wieczorne spotkania ze znajomymi przy wybornej kuchni azjatyckiej, koniecznie zarezerwujcie stolik w Jemsushi. W menu mięsnym króluje uramaki z łososiem MOWI w panko oraz tatarem z dodatkiem masła arachidowego. W wersji wege znajdziesz uramaki ze szparagami w tempurze z sałatka goma, owinięte mang. Nic, tylko rezerwować!

4. Hatti

Masz ochotę na podróż do orientalnych Indii? Menu zawiera unikalne dania spoza karty na bazie orientalnych przypraw i aromatów. Serwowane tu dania z pewnością urzekną Twoje podniebienie i sprawią, że będziesz chciał tu wrócić. Dajcie się oczarować jednej z dwóch wersji menu. Z pewnością nikt nie wyjdzie głodny po zjedzeniu butter chicken, czyli kurczaka w sosie maślano-pomidorowym z plackiem lub ryżem!

Miejsca można już rezerwować za pośrednictwem aplikacji https://app.rclb.pl oraz na stronie https://RestaurantWeek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.

Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum.

Nie czekaj! Już dziś odkrywaj nowe restauracje i rezerwuj popisowe dania #SpozaKarty!

Termin Festiwalu: 8-26 września 2021