Wręczenie nagród AIG PRIX 2022
W poniedziałek 13 czerwca br. w Hotelu Raffles Europejski w Warszawie odbyła się uroczysta Gala wręczenia nagród AIG PRIX, przyznanych przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną na wniosek Akademii Gastronomicznej w Polsce.
Nagrody przyznawane przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną
Akademia Gastronomiczna w Polsce nominuje rokrocznie polskie osobistości gastronomiczne do prestiżowych nagród AIG PRIX - przyznawanych przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną z siedzibą w Paryżu, dla wybitnych jednostek i instytucji, które wyróżniają się na obszarze danego kraju międzynarodowym poziomem.
LAUREACI AIG PRIX 2022:
- Prix au Chef de L'Avenir / Nagroda Szefa Przyszłości
Tadeusz MÜLLER - Prix au Sommelier / Nagroda Sommeliera
Arkadiusz KUROWSKI, Flaming&Co, Warszawa - Prix de la Littérature Gastronomique / Nagroda Literatury Gastronomicznej
Witold SZABŁOWSKI - "Jak Nakarmić Dyktatora", wyd. WAB - Prix Multimedia / Nagroda Multimediów
Restaurant Club za "Restaurant Week" oraz "Fine Dining Week"
Po zakończeniu oficjalnej części wieczoru, zgromadzeni goście wzięli udział w kolacji degustacyjnej, której autorami byli: Tadeusz Müller (Nagroda Szefa Przyszłości 2022) oraz Benat Alonso (Executive Chef - Raffles Europejski Warsaw).