Thai Wok z opcją dla vegan

Thai Wok z opcją dla vegan

które bardzo lubią tajską kuchnię, ale nie jedzą produktów na bazie mięsa i ryb. Danie urozmaici kurczak roślinny od The Vegetarian Butcher. Jest to nowy dodatek do klasycznych dań z woka w ofercie marki Thai Wok.

Wegetariańskie i wegańskie produkty to obecnie dział, który stał się bardzo popularny w gastronomii. Roślinne zamienniki mięsa to produkty, które podbijają świat, już nie tylko dla tych, którzy nie jedzą mięsa, ale również osób, które chcą ograniczyć spożywanie tego produktu.

Jak mówi Dyrektor Thai Woka - badania konsumenckie pokazały, że klienci chcą więcej opcji wege. Menu z roślinnymi dodatkami zapoczątkowały opcję dla flexitarian, ponieważ dania w lokalu zwierają jajka i sos rybny lub ostrygowy. Jednak klienci byli bardzo zainteresowani kurczakiem roślinnym i kierowali liczne zapytania o opcję konkretnie wegańską.

Dzięki temu w restauracji zaczęły powstawać dania dla wegan. Tym samym powstała druga wersja słynnego i uwielbianego Pad Thai. Receptura sosu, stworzona przez szefa kuchni jest całkowicie wegańska.  Jednak w procesie przyrządzania potrawy w restauracji, kucharze dodają nutę sosu ostrygowego. Po wielu testach i modyfikacjach receptury sosu udało się zachować poziom smaku i jakość produktu, eliminując nawet jajko, które jest spoiwem całej potrawy.

Thai Wok słynie ze świeżych składników prosto z woka. Marka stawia na codzienne dostawy warzyw i mięsa, a także oryginalne azjatyckie produkty. Podczas wyboru dostawcy -  roślinnego zamiennika mięsa, najistotniejsza była jakość oraz walory smakowe. W ten sposób do współpracy wybrano The Vegetarian Butcher należącej do Unilever Food Solution.

Czym charakteryzuje się ten vege produkt? Kurczak roślinny od The Vegetarian Butcher jest na bazie soi nie modyfikowanej genetycznie. To bardzo ważne, bo tylko 15% soi uprawnej jest bez GMO i pochodzi z terenów o niskim ryzyku wylesienia. Produkt nie zawiera też sztucznych barwników i ulepszaczy smaku sprawia, że pewna jest  jakości, tego co klient zamawia w Thai Woku.

Vegan Pad Thai dostępny jest we wszystkich restauracjach sieci Thai Wok od 15 listopada.