Roman Pawlik szefem kuchni Hotelu Saski Curio Collection by Hilton Kraków

Roman Pawlik szefem kuchni Hotelu Saski Curio Collection by Hilton Kraków

Związany przez pięć lat z Radisson Hotel Group Roman Pawlik objął funkcję szefa kuchni w Hotelu Saski Curio Collection by Hilton. Obecnie w obiekcie trwają prace modernizacyjne, ale w połowie roku ponownie przyjmie swoich gości. Teraz już pod nową marką należącą do sieci Hilton.

Szef kuchni Roman Pawlik - w swoich restauracjach promuje lokalne smaki Krakowa - miasta z którym jest związany. Dodatkowo był szefem kuchni m.in. krakowskiego kompleksu Best Western Premier - Holiday Inn Express; Chochołowego Dworu w Jerzmanowicach pod Krakowem w latach. Pełnił funkcję executive sous chefa (zastępcy szefa kuchni) w Hilton Garden Inn Kraków Airport od fazy pre-openingu. Co więcej został szefem kuchni krakowskiego Park Inn by Radisson, a także Radissona Blu jako city executive chef.

Hotel Saski Curio Collection by Hilton

Hotel znajduje się w pobliżu Rynku Głównego w Krakowie. Po przebudowie i modernizacji, w Hotelu Saski Curio Collection by Hilton dostępnych będzie 113 pokoi, pomieszczenia wspólne i sala koncertowa, którą będzie można wynająć. W budynku znajdziemy także i elegancką restaurację oraz bar. Dla Gości dostępne będą też basen, centrum spa oraz fitness.