Restaurant Week znów zaskakuje! TOP 5 niezwykłych deserów

Restaurant Week znów zaskakuje! TOP 5 niezwykłych deserów

Restaurant Week trwa w najlepsze, specjalnie z tej okazji restauracje w całej Polsce przygotowały unikalne menu, których zwieńczeniem są zaskakujące desery. Prezentujemy TOP 5 słodkich propozycji, które przyciągają oko i nieziemsko smakują!

1. Lody miso z karmelem limonkowym i kaffirem, które zaprezentowała Niepospolita z Lublina składa się z tytułowych lodów miso z kropkami kandyzowanej skórki pomarańczy, kremem kokosowym, karmelem limonkowym z kaffirem, ciastem cygaretkowym, melonem, z dodatkiem gorzkiej czekolady i migdałów.

2. Rzeszowski The Garden Grille & Bar połączył tradycyjny włoski deser z jesiennym smakiem. Waniliowa pana cotta z karmelizowaną dynią występuje w towarzystwie popcornu, palonej czekolady oraz sosem miodowo-cytrynowym.

3. Równie zaskakującą pozycję zaproponowało szczecińskie Va Banque. Swoim festiwalowym gościom przedstawiło Brownie z białej czekolady z czarnymi lodami kokosowymi, z dodatkiem frużeliny ananasowej, cytryny, ciemnego rumu i żelu malinowego.

4. Niewątpliwie jesienną propozycją może się pochwalić Słodki Słony Familia z Warszawy. Śliwka węgierka z musem z kasztanów i imbiru, której towarzyszy gorzka czekolada oraz kultowa kruszonka ze Słodki Słony zdecydowanie przywoła jesienny nastrój.

5. Ostatnią z TOP 5 propozycją jest Sushi na słodko z wrocławskiego Fatboy sushi. Są to strawberry roll z truskawkami, mascarpone, czekoladą oraz sosem marakuja.

 

Restaurant Week ze względu na ogromne zainteresowanie został przedłużony do 3 października. Miejsca można rezerwować za pośrednictwem aplikacji oraz na stronie internetowej Festiwalu. Liczba miejsc jest ograniczona.