Podczas

Podczas "Festiwalu Ryb z Roztocza" poznamy wyniki "Smaków Galicji" w Dębowym Dworze

21 czerwca w Dębowym Dworze odbędzie się "Festiwal Ryb z Roztocza", podczas którego zostanie zrealizowany Nominowany Konkurs Kulinarnego Pucharu Polski "Smaki Galicji".

Podczas wydarzenia przewidzianych jest wiele atrakcji. Festiwal zaplanowano na 20-21 czerwca, a w trakcie wydarzenia będzie można skosztować wiele dań.

Pierwszego dnia zaplanowano warsztaty kulinarne "Jedzmy zdrowe ryby". Z kolei 21 czerwca, czyli drugiego dnia wydarzenia odbędzie się Nominowany Konkurs Kulinarnego Pucharu Polski "Smaki Galicji", w programie przewidziano także konferencję "Spotkaj się z rybakiem na Roztoczu" oraz wiele innych atrakcji.

Nominowany Konkurs Kulinarnego Pucharu Polski "Smaki Galicji" to konkurs dla profesjonalnych kucharzy. W jury zasiądą kulinarni mistrzowie m.in. Jarosław Uściński - Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni (OSSKiC), Mirosław Reszczyk - Skarbnik OSSKiC, Piotr Szczypior Szczygielski - członek Zarządu OSSKiC i sekretarz projektu, Kurt Scheller - honorowy Prezes OSSKiC, a także reprezentujący Podkarpacie: Kamil Tłuczek - utalentowany kucharz, dwukrotny Zwycięzca "Smaków Galicji", Marcin Purgacz - Ambasador Podkarpackich Smaków i Dyrektor Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie, Maciej Grubman - Szef Kuchni w Irish Pub & Steakhouse.

Festwial zorganizowano 20-21 czerwca w klimatycznym krajobrazie Dębowego Dworu w Rudzie Różanieckiej.