Otwarcie restauracji Polka

Otwarcie restauracji Polka

Wrocław to miasto dla smakoszy, które słynie z dobrego jedzenia podawanego w urokliwym  otoczeniu kolorowych kamienic i klimatycznych zaułków. To właśnie tam powstała POLKA. Restauracja została otwarta z myślą o osobach, które poszukują tradycyjnych smaków polskiej kuchni serwowanych w eleganckich, modnych wnętrzach.

W Polce szefem kuchni jest Paweł Marteklas. Jest jednym z tych szefów, którzy szkolili się w najlepszych restauracjach, ale w rzeczywistości jedyną rzeczą, której nie miał, była jego autorska kuchnia. Jako architekt smaku na nowo odkrywa przed nami staropolskie receptury i staje się znaczącym nazwiskiem na kulinarnej mapie Wrocławia. W jego menu nie brakuje regionalnych produktów, polskich wędlin i serów, a nawet tak znanych w kuchni staropolskiej- raków.

Restauracja Polka posiada wiele aranżacji i dlatego oferuje zarówno prywatność, ale również możliwość dostosowania do indywidualnych potrzeb, co jest niemożliwe do osiągnięcia w większości restauracji. Od dyskretnych spotkań dla przedstawicieli biznesu, po otwarte przestrzenie idealne na wyjątkowe wydarzenia w liczniejszym gronie.