Nowy sposób odkrywania restauracji

Nowy sposób odkrywania restauracji

Ruszyła codzienna inicjatywa RestaurantClub CHEF'S MENU! Organizatorzy Festiwali kulinarnych w Polsce proponują nowy sposób odkrywania restauracji. Chefowie najlepszych kuchni w Polsce zapraszają na popisowe dania, menu i sharingi w ekologicznej formule wcześniejszej rezerwacji oraz okazyjnej cenie.

CHEF'S MENU to odkrywanie nowych restauracji w ich najlepszym wydaniu. Bohaterami wydarzenia są Chefowie oraz ich unikalne menu, którymi zaskoczą wymagające podniebienia Gości. W inicjatywie RestaurantClub bierze udział kilkadziesiąt restauracji z całej Polski, w których Chefowie przygotowują swoje popisowe dania. Wśród nich znajdziemy m.in. stołeczną NUTĘ, Wolną Europę, Słodki Słony Familia, Arubę Sophisticated Ribs Bar, InAzia czy wielkopolski Rynek.

Jeśli więc szukasz restauracji na wieczorne spotkania z drugą połówką, przyjaciółmi czy rodziną, spróbuj smaków nowej restauracji NUTA w reżyserii gwiazdkowego Chefa Andrei Camastry. Jego wieloletnie doświadczenie widać w precyzyjnie skomponowanych zestawach opartych na tradycyjnej, wytwornej kuchni polskiej z włoskimi i azjatyckimi akcentami. Specjalnie dla Gości RestaurantClub, Chef Andrea Camastra przygotował pięć, nowatorskich propozycji, z których Goście będą mogli na miejscu skomponować własne, trzydaniowe menu!

Jedną z gwiazd CHEF'S MENU jest również Ceviche Bar. W tej restauracji znajduje się bogactwo kulinarne Ameryki Południowej - owoce morza i czerwone mięso, wędzone, ostre i drażniące język smaki, słodycz palonego cukru i owoców tropikalnych - a to wszystko w interpretacji Chefa Martina Gimeneza Castro.

Akcja ma formułę otwartą, co oznacza, że restauracje w dowolnym momencie mogą zgłosić chęć uczestnictwa. Co ważne - inicjatywie przyświeca idea #SzanujJedzenie. Dzięki systemowi wcześniejszego wyboru menu, restauracje zamawiają dokładnie tyle składników, ile potrzeba do skomponowania wybranego menu. W ten sposób ograniczane jest marnowanie jedzenia.