Nowy lokal marki

Nowy lokal marki "Bakery" w łódzkiej Fuzji

W drugiej połowie 2022 roku w rewitalizowanym kompleksie Fuzja otworzy się rzemieślnicza piekarnia Bartka Rychcika i Michała Palety. Lokal ten znany jest już Warszawiakom, którzy wypiekami zachwycać się mogą w Wilanowie i Browarach Warszawskich.

"Bakery" to nowatorski koncept w stylu polsko-francuskim, który należy do grupy ENATA BREAD. Jej właścicielem jest Bartek Rychcik, ceniony przedsiębiorca w branży, który swoją pasję do pieczywa wyniósł z domu. Niewątpliwie do jego sukcesu przyczyniła się współpraca z wybitnymi piekarzami i dostawcami lokalnych i rodzinnych firm. Drugim autorem konceptu jest Michał Paleta, który jest ekspertem w dziedzinie francuskich wypieków. Zdecydowanie potrafi z ziarna wydobyć wszystko co najlepsze, bazuje również na produktach sezonowych. To właśnie on odpowiada za łódzki lokal "Bakery"

Fuzja, zajmująca historyczny budynek dawnej wykańczalni włókienniczego imperium rodziny Scheblerów, będzie pierwszym miejscem poza stolicą, w której zamieszka ta rzemieślnicza piekarnia. Zajmie ona 180 m2 powierzchni i zostanie otwarta w trzecim kwartale 2022 roku.

Co zaoferuje swoim klientom "Bakery Łódź"? Przede wszystkim smaczny, chrupiący chleb z różnego rodzaju ziarnami i innymi dodatkami bogatymi w witaminy i minerały. W ofercie znajdą się także śniadania, zbilansowane lunche, kawa i świeżo wyciskane soki. A wszystko to najwyższej jakości.