Food Town w Fabryce Norblina
Już 22 października swoją działalność rozpocznie największy food hall w Warszawie. Food Town w fabryce Norblina to 23 różnorodne koncepty gastronomiczne oraz cztery oryginalne bary stworzone przez Tomasza Małka - wielokrotnego laureata prestiżowych konkursów barmańskich. Poza różnorodnymi ofertami restauracyjnymi będzie to również przestrzeń bogata w ofertę rozrywkową.
Food Town to unikalnie zaprojektowana przestrzeń gastronomiczna w Fabryce Norblina, obejmująca pięć zabytkowych hal fabrycznych o łącznej powierzchni 3200 m2. Jedna z hal dedykowana jest wydarzeniom kulturalnym i koncertom, zaś pozostałe z nich zorganizowane są tematycznie - azjatycka, śniadaniowo-lunchowa, industrialna oraz centralna. Menu oraz ceny będą przystępne dla osób posiadających różne gusta i oczekiwania. Uroczyste otwarcie Food Town nastąpi w piątek, 22 października.
Przestrzeń tego nowego konceptu wypełnią kawiarnie, restauracje śniadaniowe, bardzo szeroka oferta obiadowa obejmująca różne kuchnie europejskie, bliskowschodnie, azjatyckie, tex-mex i amerykańską oraz niestandardowe koncepty vege/vegan i inne. Wiele z nich to marki, które w Polsce pojawią się po raz pierwszy. Do tego funkcjonować będą cztery bary o różnych charakterach - Old Shaker z bourbonami, whisky, ginem, rumem, koktajlami i piwem, Amaro Mio! oferujące drinki niskoalkoholowe, aperitif oraz spritz, Gimlet specjalizujący się w koktajlach oraz Pandan, klimatem nawiązujący do miejsc znanych z dzielnic takich, jak nowojorskie Chinatown.
Food Town będzie działać przez siedem dni w tygodniu od godzin porannych, aż do późnego wieczora. W weekend nawet do godzin nocnych.