Festiwal Kuchni Międzynarodowej

Festiwal Kuchni Międzynarodowej

6 kwietnia 2022 roku szefowie kuchni z całej Polski spotkali się, aby wspólnie gotować, dyskutować i dzielić się inspiracjami. Wszystko w ramach Festiwalu Kuchni Międzynarodowej. Wydarzenie odbyło się w Nosalowym Dworze w Zakopanem.

Program wydarzenia był niezwykle intensywny. Na dziesięciu stanowiskach do live cookingu można było przyglądnąć się technikom i kulinarnym pomysłom szefów kuchni. W kuluarach i podczas kolacji porozmawiać o sytuacji branży gastronomicznej, a na stoiskach 25 dostawców spróbować i dowiedzieć się więcej o nowościach produktowych.

Tym samym 320 gości zgromadzonych na miejscu, mogło skosztować pięciu degustacyjnych dań przygotowywanych m.in. przez Kamila Tłuczka, szefa kuchni Hotelu Grand **** Rzeszów, Janusza Garncarczyka, szefa kuchni Hotelu Lemon Resort & SPA **** z Gródka Nad Dunajcem, Sylwestra Lisa, szefa kuchni Hotelu Belvedere ****, Grzegorza Miśty, szefa kuchni Hotelu Natura Residence **** z Siewierza oraz Any Florenci Davila, pastry szefowej z Tunuyan w Argentynie.

- Cieszymy się, że nasz festiwal mógł odbyć się w tym roku w formule spotkań osobistych oraz że tak wielu przedstawicieli branży zdecydowało się przyjechać, porozmawiać i pobyć wspólnie. Jestem przekonany, że szefowie kuchni, właściciele restauracji, menedżerowie, przedstawiciele producentów, mediów i osoby związane z naszą branżą potrzebują takich wydarzeń i spotkań. I to do nich właśnie kierujemy nasze inicjatywy i już teraz zapowiadamy, że spotkamy się na Festiwalu Kuchni Międzynarodowej w przyszłym roku w jeszcze bogatszej, rozszerzonej formule - poinformował Maciej Król, Regionalny Kierownik Sprzedaży Unilever Food Solutions.