AREA TALKS powraca 14 września

AREA TALKS powraca 14 września

Po zeszłorocznej edycji #VIRTUAL2020, szefowie kuchni, foodies, dziennikarze i eksperci ze świata kulinarnego spotkają się ponownie osobiście, aby podzielić się wiedzą i poprowadzić dyskusje na cztery główne tematy: przyszłość fine dining, ciemne i jasne strony gastronomii, trendy w gastronomii holenderskiej oraz zrównoważony rozwój.

Po udanej wirtualnej edycji w zeszłym roku, która zgromadziła 21 prelegentów z różnych zakątków świata, zespół THE BEST CHEF AWARDS jest szczęśliwy i gotowy by powrócić do BACK TO "LIVE", BACK TO REALITY z tegorocznymi czterema głównymi tematami.

AREA TALKS

14 września tego roku powraca AREA TALKS, jedno z głównych wydarzeń w kalendarzu The Best Chef AWARDS, stworzone po to, aby zapewnić wszelkiego rodzaju ekspertom związanym ze światem kulinarnym platformę do dzielenia się i wymiany opinii, pomysłów i wiedzy. Jesteśmy przekonani, że dyskusja jest naprawdę ważna i chcemy zachęcić ekspertów, takich jak szefowie kuchni, naukowcy, właściciele firm, producenci, dziennikarze do wymiany wiedzy i uczenia się od siebie nawzajem. The Best Chef jest platformą globalną i mimo, że w każdej kulturze jest wiele różnic, wszyscy mamy wiele wspólnych problemów i wyzwań, jeśli chodzi o gastronomię - wyjaśnia Joanna Ślusarczyk, neurobiolog i jedna z założycielek THE BEST CHEF.

Zaczynając od "Przyszłość fine dining", panelu dyskusyjnego, w którym Sven Elverfeld z restauracji AQUA, Manu Buffara z restauracji Manu, Gerhard Huber i Kaja Sajovic podzielą się inspirującymi pomysłami i punktami widzenia na to jakie są nowe i przyszłe trendy w fine diningu, jak eksperci widzą przyszłość gastronomii.

Drugim tematem będą: "Ciemne i jasne strony gastronomii" - panel, w którym żaden temat nie zostanie pominięty, niezależnie od tego, jak bardzo może być kontrowersyjny. Michael van der Kroft z restauracji Tres, Syrco Bakker z restauracji Pure C czy Jermain de Rozario z restauracji De Rozario to tylko niektórzy z prelegentów, którzy będą dyskutować o takich kwestiach jak warunki w miejscu pracy, zdrowie psychiczne i seksizm.

Aby uhonorować kraj gospodarza, trzecim tematem będzie "Holenderska gastronomia - moda i trendy". Głos zabiorą Jonnie i Therese Boer z De Librije, Jan Jacob Boerma, Soenil Bahadoer z De Lindehof, Marleen i Jeroen Brouwer  z restauracji De Loohoeve oraz Joël Broekaert - holenderski dziennikarz kulinarny. Wspólnie będą dyskutować o przeszłości, teraźniejszości i przyszłości lokalnego fine dining w kraju, który niekoniecznie jest znany ze swojej tradycji gastronomicznej, ale który zdołał podnieść poprzeczkę i umieścić holenderską kuchnię na najwyższym międzynarodowym poziomie.

Punktem kulminacyjnym dnia będzie panel dyskusyjny: "Co to jest zrównoważony rozwój?" Nie jest to nowy temat, ale organizacja THE BEST CHEFS AWARDS bardzo się na nim skupia. Hannah van Zanten z Uniwersytetu Wageningen, Joris Bijdendijk z restauracji RIJKS, David Munoz z restauracji DiverXO, Ana Roš z Hiša Franko i Antonia Klugmann z L'Argine a Venco' oraz dziennikarka Lisa Lesch Palmer będą debatować nad ekscytującymi i innowacyjnymi rozwiązaniami problemu, który dotyczy nas wszystkich. Jaka jest ogólna sytuacja w gastronomii? Co mogą zrobić restauracje, aby stać się bardziej ekologiczne? Czy restauracje powinny używać mniej mięsa, a więcej warzyw?

REJESTRACJA

Bezpłatny stream na żywo z całych trzech dni wydarzenia będzie dostępny dla każdego. Rejestracja na wydarzenie on-line tutaj. Bilety na galę wręczenia nagród na żywo w dniu 15 września dostępne są nastomiast tutaj.

THE BEST CHEF AWARDS

THE BEST CHEF to światowa społeczność pasjonatów gastronomii. Projekt poświęcony utalentowanym szefom kuchni, którzy tworzą najlepsze doznania kulinarne. The Best Chef to także globalna społeczność zrzeszająca podobnie myślące osoby, które chcą dzielić się  swoimi doświadczeniami kulinarnymi. Wspólna przestrzeń, w której stara gwardia dzieli się podstawami rzemiosła z następnymi pokoleniem, które w zamian są inspiracją do nowych idei.